Apoteksbloggers – 3 vigtigste køb til dig der er gravid


I dag taler vi om anbefalinger til gravide inden fødslen. Vi skal helt sikkert også komme ind på de vigtigste køb til “baby”, men i dag handler det om mor.
1. For at undgå strækmærker på maven vil vi fra start anbefale dig at begynde at smøre din mave ind i olie. Men ikke hvilken som helst olie. Vi vil anbefale Sard arganolie eller Apotekets maveolie.  Det er vigtigt at bruge en olie helt fra begyndelsen af. Olie har en markant lighed med hudens eget fedt og er derfor særlig velegnet til at genoprette den naturlige fugtbalance. Det gør samtidig huden blød og mere elastisk, og dermed forebygger det strækmærker, når huden udvides/strækkes. Apotekets Jojoba Maveolie er uden parfume, farve og parabener, og så er den deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark og Svanemærket. Sard Arganolie har et  højt indhold af E-vitamin, som er en stærk antioxidant for huden og virker naturligt opstrammende på hudens væv.
2. Vi beklager sarte sjæle her, men vi bevæger os ned af og vil klart anbefale at få smurt underlivet med mandelolie. Når man smører mandelolie i underlivet, forebygger man simpelthen at huden sprækker “dernede”. Vi vil anbefale at massere mellemkødet med Sard mandelolie . Smør godt ind i mandelolie 1-2 gange dagligt de sidste måneder af graviditeten for at styrke mellemkødet og gøre det mere smidigt under fødslen. Fortsæt gerne med at smøre mellemkødet efter fødslen for at hjælpe til at blive hurtigere fast og smidig “forneden”. Mandelolie er den olie af alle, som er mest fugtgivende og fugtbevarende pga. det høje, naturligtforekommende indhold af aminosyren “arginin” – dette er en aminosyre, vi producerer naturligt i huden og er afgørende for, om huden har et optimalt fugtniveau.  Derfor er mandelolie en virkelig effektiv olie til alt, der vedrører tørre slimhinder ( både for oven og for neden ). Samtidig øger mandelolie elasticiteten i bindevævet.
3. For at forberede brystvorterne til en succesfuld amning, så få købt en stor tube Lanolin salve eller Multimam balm. Mange begynder først at smøre brystvorterne, når de er sprækket og revnet. Faktisk er det en fantastisk go’ løsning allerede at bruge det forebyggende. Det skal gerne anvendes et par gange om dagen og gerne en måned før fødslen. Det er der rigtig mange, der ikke ved. På denne måde forbereder du nemlig brystvorterne på ekstra overarbejde allerede inden fødslen.

Apoteksbloggers er klar på at svare på alle slags spørgsmål, du måtte have i din graviditet, så brug gerne funktionen “spørg os”. I vores hverdag på apoteket, oplever vi rigtig mange gravide, der oplever gener som svamp, hæmorider, hudkløe, stoppet næse/hævede slimhinder. Dette er på sigt helt klart emner, vi vil skrive vores anbefalinger til i vores blogoplæg. Men hold jer endelig ikke tilbage med at spørge os.

Maria – Apoteksbloggers

6 tanker om “Apoteksbloggers – 3 vigtigste køb til dig der er gravid

 1. Line aslaug brydebøll siger:

  Hej. Kan mandelolie så ikke også bruges som forebyggelse mod strækmærker hvis det øger elasticiteten?

  • apoteksbloggers siger:

   Hej Line, undskyld det sene svar – det må vi have misset!
   I princippet kan de fleste olier bruges til at forebygge strækmærker, det vigtigste er jo som du selv skriver, at huden skal være elastisk og fugtet, så den bedre kan følge med. Det kan dog være meget svært helt at undgå, ligegyldigt hvilke olier man vælger at investere i.
   Smør maven så ofte som muligt – og held og lykke med det hele!
   Kh Mia

 2. Uugii siger:

  Hej.
  Jeg har en krem “mor&barn mavecreme” fra matas som indeholder glycerin. Men jeg synes det er ikke til strækker.Skal jeg fortsat med at bruge den? Jeg er halvvejs under min graviditet.
  Hvad synes I om den krem mod strækker fra Clarins?
  Hvilken krem er det bedst mod strækker?

  Tak i forhånd.
  Vh. Uugi

  • apoteksbloggers siger:

   Hej UUgii.
   Jeg kender ikke til fulde de produkter du nævner.. Jeg ved, at rigtig mange vælger at bruge olie på maven, for at gøre huden så smidig og elastisk som muligt. 100% ren arganolie kan være et godt bud.
   Ellers har vi fået nogle nye cremer på apotekerne til forebyggelse af strækmærker fra firmaet “Pharmaceris”.
   Generelt kan det jo være MEGET svært at undgå, men rigtig meget held og lykke med det <3
   Kh fra os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.