Om Apoteksbloggers

Om Maria: 

Mit navn er Maria Wiberg-Hansen og jeg er uddannet farmakonom. Jeg startede på apotek i 2004 og siden der, er tiden bare gået stærkt. For mig er det vigtigste, altid at videreudvikle og være innovativ. Mit drive ligger i hele tiden at blive dygtigere, og samtidig være med til at gøre en forskel. Efter jeg blev uddannet, læste jeg ved siden af mit arbejde, videre til lægemiddelkonsulent. Efterfølgende tog jeg en Merkonom-uddannelse på Niels Brock i kommunikation og ledelse. Jeg har derefter fået fyldt en del kurser i min rygsæk, både inden for salg, hudpleje og ledelse – og snart skal jeg i gang med en Mini-MBA på CBS. 

I dag arbejder jeg som Souschef på Amagerbro Apotek, og elsker virkelig at gå på arbejde hver dag. Jeg står samtidig for butiksudviklingen på apoteket, hvor vi hele tiden kigger på, at skabe et innovativt image for apoteket. Desuden er jeg mor til Noah på 2 år. Jeg har en skøn mand, der er uddannet farmaceut, så her hjemme går der tit ”pillesnak” i den ved aftensmaden.

 ”Apoteksbloggers” har virkelig været noget helt specielt, at få sat i værk for mig. Helt fra den første tanke, til nu at sidde her, med ens ”eget” projekt, har været helt fantastisk. Men hvorfor apoteksbloggers? Det fantastiske ved apoteksbloggers er, at vi kombinerer vores farlige viden, med alle de produkter apoteket sælger, ud over lægemidler. Mit budskab er med apoteksbloggers, at formidle min viden ud, fagligt og professionelt og ikke mindst gøre bloggen personlig. Dette skal gøres troværdigt og ikke mindst uvildigt.

20151213-maria-mia-0026-Edit-2-SH

Ideen til bloggen

Maria fik idéen til bloggen en aften i foråret 2015, hvor hun havde brugt en masse af apotekets produkter til at lave et “luksus-bad”. Hun ærgrede sig over, at så få mennesker kender til vores skønne produkter – og nu vil vi sammen videregive den viden.
Vi oplever i vores hverdag, at vores kunder ikke er opmærksomme på, at vi har meget andet end lægemidler og ekstra fedtede fedtcremer på hylderne. Vi har et stort ønske om at formidle ud til alle, at produkter fra apoteket eksisterer, og at de faktisk er rigtig gode – vi er nemlig selv nogle kæmpe hudpleje-elskere, og har skuffer og skabe fyldt med alverdens ting og sager.
Apoteket har produkter til ALLE; børn, voksne, allergikere, folk ramt af eksem, rosacea osv., MEN vi har også produkter til kvinder, der ønsker luksus, dufte, og produkter der pynter på badeværelset.
Apoteket er ét stort sammensurium af produkter, der omfavner den forskellighed vi har som mennesker; nogle kan lide én ting, andre kan lide noget andet. Og vi har noget til jer alle!

Igennem vores uddannelse til farmakonom lærer vi selvfølgelig om sygdomme og lægemidler, men vi uddannes også i at identificere hudlidelser, allergiske reaktioner, hvordan nogle af vores produkter kan komplimentere diverse lægemiddelbehandlinger, og måske vigtigst i denne sammenhæng: Vi uddannes i hudens anatomi. Dette giver os et rigtig godt udgangspunkt.
Udover det, følger vi hele tiden med i udviklingen på hudplejeområdet, bl.a. ved at opdatere vores viden på kurser – det gør os til “eksperter” i de produkter, vi har på hylderne. Vi har været på kursus i nærmest alt, bl.a.: Vichy, La Roche-Posay, Eucerin, A-derma, Caudalie, Korres, Beauté Pacifique, Avene, kurser om solbeskyttelse, Decubal, og Purely Professional. 

Meningen med bloggen er, at kunne søge inspiration samt gode råd og vejledning. Det kan selvfølgelig gøres ved at læse vores blogindlæg, men der er også mulighed for at få endnu mere specifik vejledning, hvis du skriver til os under fanen “SPØRG OS”. Vi vil som udgangspunkt blogge om hud – og hårpleje, men vi vil også blogge om andre ting fra apoteket, fx musthaves til kvinder, interessante nyheder mm. Desuden vil vi bestræbe os på, at forholde os til de forskellige artikler og apps der kommenterer på apotekets produkter, og dermed guide dig til at kunne danne din egen holdning.

På sigt er vores vision, at Apoteksbloggers også skal kunne fungere som et slags opslagsværk i apotekets produkter, og at der skal blive mulighed for at bedømme dem, så læseren kan se hvad ANDRE læsere synes er godt/dårligt.

Vi vil gerne understrege, at denne blog udelukkende er uvildig, og at vi på ingen måde er sponsoreret – deraf vores slogan, “faglighed til forskel”. Vi skriver om de produkter, som vi selv har gode/mindre gode erfaringer med, og vores mening og holdning er kun vores egen.

TAK! Vi må huske at sige tak til dem, der har været med til at gøre Apoteksbloggers til virkelighed. Tak til Farmakonomforeningen for økonomisk støtte via udviklingspuljen. Tak til Rie Wiberg for hjælp med udvikling af hjemmesiden, og for at gøre den så flot som vi ønskede os. Tak til Henrik Delfer for smukke og professionelle billeder til vores hjemmeside. Tak til Alexander Wiberg-Hansen for IT-assistance, hjælp til udvikling af hjemmesiden og for oceaner af tålmodighed. Tak til vores chef, Peter Traulsen, for at tro på os og give os mulighed for at prøve at udleve vores drøm. Tak til vores familier og bedre halvdele for støtte og hjælp. Sidst, men så absolut ikke mindst, vil vi gerne sige tusind tak til vores dejlige kollegaer, som har udvist kæmpe tålmodighed og interesse for vores projekt.