Ferie-forberedelse af huden på krop og ansigt

Jeg er så heldig at skulle en uge til Mallorca senere i dag, og I kan bare tro jeg glæder mig. Det er jo ikke alverdens sommervejr vi har haft her i Danmark! Inden jeg tager på ferie, har jeg altid et lille ritual, hvor jeg forbereder min hud til solen – og det vil jeg jo gerne dele med jer. Jeg er en skandinavisk pige i bogstaveligste forstand, med fregner og skummetmælksfarvet hud – så når jeg har været i solen vil jeg gerne have, at farven holder så længe som muligt. Mit “før-ferie-ritual” begyndte efter en tur i Tyrkiet for nogle år tilbage, hvor jeg for første gang prøvede hamam (tyrkisk bad). Vi fik at vide, at det var vigtigt, at vi fik behandlingen i starten af ferien,  for at den solkyssede farve holdt længst muligt. Hamam går i korte træk ud på en massage i skum og derefter en ret grundig skrubbetur af hele kroppen, inkl. ansigtet. Det giver jo sådan set meget god mening, at man skrubber alle døde hudceller væk, og at der derfor går længere tid før huden udskiftes, og ens ferie-farve dermed forsvinder.

Hvad er ritualet så helt præcist?
I har jo nok allerede gættet det – skrub, skrub, skrub… og så lidt fugt til sidst. 😉 Det hele foregår i badet, for det er altså bare nemmest!
Jeg vasker først kroppen i en mild shower gel (i denne omgang vil jeg bruge Vichys nye shower oil, som giver mega meget fugt og som dufter fortryllende). Derefter bruger jeg en dejlig bodyscrub  – personligt er jeg helt pjattet med Korres Bodyscrub, hvor de eksfolierende kugler er bambus og jojoba-perler, som jo ikke belaster miljøet på samme måde som de små plasticperler der kan være i andre typer. Den har en skøn duft af basilikum og citron, men hvis du er mere til produkter uden duft, så ved jeg at Apotekets egen bodyscrub uden parfume også er god. Jeg elsker bare selv alt med duft!
Husk at give dine hænder en god skrubbe-tur inden du skyller kroppen grundigt. De bliver silkebløde.
Så langt så godt; ansigtet skal jo ikke snydes. I denne omgang bruger jeg Caudalie Deep Cleansing Exfoliator, som er rigtig skøn og dufter dejligt og naturligt, men ellers er jeg også svært glad for Avenes ansigtsscrub, både fordi den er god og med en fin størrelse på skrubbe-kornene. Og så er den lyserød. Det er jo svært at stå for 😉 Hvis du ligesom mig synes at det kan føles lige vel “groft” at skrubbe huden i ansigtet, så bland din scrub med dit renseprodukt. Det hjælper! Og ellers er der jo den mulighed, at du bruger en peeling i stedet for at skrubbe med korn (Peeling er en mild syre, der fjerner døde hudceller fra huden). Det kan fx være med glykolsyre-maske fra Caudalie (den er også fantastisk. Den bruger jeg i forvejen ca. 1 gang om ugen).

Efter badet er din hud helt blød og klar til noget fugt “to seal the deal”. Brug det, du foretrækker til din egen hud – her er vi jo meget forskellige. Jeg er helt fuldstændig forelsket i Eucerins bodylotion i den lette udgave. Desværre udgår Eucerin i Danmark (det har vi skrevet mere om her), så jeg er i fuld gang med at finde min erstatning til dette vidunder.

Så er jeg fuldstændig klar til at rejse til sydens sol. Så må jeg hellere få pakket 😉 Hvis du også skal på en lidt sen sommerferie, så husk også at læse Apoteksbloggers sommerfavoritter top 5

-Mia

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.