Sulfatfri shampoo er et hit til tør og irriteret hårbund!

Sulfatfri shampoo

Vi har jo oceaner af kunder, der har diverse problemer med deres hårbund, enten i form af kløe, skæl, tørhed eller tendens til generel irritation. Hvis du stadig ikke har fundet den helt rigtige shampoo der afhjælper dine problemer, så anbefaler vi faktisk det der kaldes en sulfatfri shampoo, da det mindsker irritationen og udtørringen af hårbunden. Alternativt kan en sulfatfri shampoo være en god løsning på de dage, hvor du ikke skal bruge din aktive/behandlende shampoo (fx til skæl, hvor mange af dem skal bruges 2 gange ugentligt).

Hvad er sulfater?
Uden at det skal blive alt for nørdet, kan vi sige at sulfater er det, der vasker rent – både i håndsæbe, shampoo og opvaskemiddel. Det er et slags afspændingsmiddel, som får fedtstof til at fjerne sig fra hud, opvask – eller i dette tilfælde; hår og bund. Derfor kan sulfater i disse produkter udtørre huden eller hårbunden. Det du skal kigge efter på dit produkt er “Natrium Laureth Sulfat” eller “Sodium Laureth Sulfat”. Selvom du mener at have købt et super “rent” produkt med astma-allergimærket osv., KAN der stadig godt være sulfater i – så du må lige ud og nærstudere det, du har i hjemmet. Det skal dog siges at sulfater ikke er farlige eller “dårlige” på nogen måde, men det kan være et forsøg at vælge sulfater fra, hvis man har en sensitiv hårbund.

Hvad anbefaler vi så?
I nogle produkter er sulfaterne erstattet af mildere vaskeaktive egenskaber. Disse vaskeaktive egenskaber er ofte dyrere at have i produkterne end sulfater, og bruges (desværre) ikke ligeså ofte. Apoteket har nogle forskellige udgaver at vælge imellem, afhængig af behov. Det er jo lidt forskelligt hvad apotekerne forhandler, men hos os er der kun 4 forskellige firmaer som laver sulfatfri shampoo. Her får du dem listet:
1. Vichy Dercos Beroligende sulfatfri shampoo, som modvirker den varme og ubehagelige fornemmelse i hårbunden, samt beroliger vha. indholdet af bisabolol. Giver blødere og mere glansfuldt hår.
2. Sard kopenhagen har netop introduceret en mild sulfatfri shampoo (med tilhørende balsam), som plejer og beskytter hårbunden. Den er beriget med bl.a. mandelolie og aloe vera. Læs mere her 
3. Purely Professional har to stk. sulfatfrie skønheder i deres flok; Shampoo 0 som modvirker irritation og kløe, og som er udviklet til mega sart og sensitiv hårbund. Indeholder kun 7 ingredienser, hvilket er ret unikt. En absolut bestseller! Derudover er der Shampoo 3, som er en skumshampoo der er så mild, at den både kan bruges på kroppen og i håret.
4. Daxxin – helt ny serie for os på apoteket. Her er flere forskellige sulfatfri shampoos! Der er både en dejlig skælshampoo (den har vi lavet et indlæg om – læs det her), en volumenshampoo, samt shampoo til tørt hår. Daxxin er faktisk så nyt, at vi endnu ikke har fået det under fanen “Produkter A-Å”.

Hvilken af dem vi anbefaler, kommer meget an på behovet hos den enkelte (skæl, kløe mm.), og om der ønskes shampoo med eller uden duft. Vi vil i hvert fald gerne slå et gevaldigt slag for sulfatfri shampoo, hvis du har nogen som helst problemer med din hårbund. Elsker du også sulfatfri shampoo? Giv os din mening i kommentarerne herunder!

-Apoteksbloggers

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.