Slidsår på indersiden af lårene i varmen? Her er løsningen

Rescue Cream

Alle os, der har lidt ekstra på sidebenene (og på lårene) ved, at man kan få nogle djævelske “slidsår” på indersiden af lårene her i varmen, når de gnider sig op ad hinanden. Det sker jo, når der er friktion mellem lårbasserne når vi fx har kjole på, og det gør simpelthen så ondt, at man har lyst til at gå som én der har lavet i bukserne, for at lårene ikke skal ramme hinanden.

Mit trick indtil videre har været at have et par – meget flatterende – cykelshorts på under kjole og nederdel, hvis jeg vidste at jeg skulle gå langt. I kan tro jeg har følt mig fix 😉
Nu har jeg over sommeren (på de sparsomme sommerdage) forsøgt mig med Active Derm Rescue Cream fra mærket Australian Body Care, som de fleste apoteker forhandler, eller i hvert fald kan bestille hjem til dig. Den er i realiteten ikke lavet specifikt til slidsår på voluminøse lår (surprise ;-)), men den er lavet som en slags barrierecreme til hudfolder der bliver røde og irriterede, eller til at mindske friktion. Vi oplever, at rigtig mange cykelryttere bruger den for at undgå at blive hudløse i rumpen, men også ældre mennesker, hvor de måske får irritation og svamp i hudfolderne. Og nu af mig, selvom jeg hverken er cykelrytter eller specielt gammel  😉
Cremen virker ved at holde huden tør, og derved mindske friktionen. Det sker bl.a. ved indholdet af zink, som derudover også hjælper ved at have en helende effekt på irriteret hud (win/win). Desuden indeholder cremen mælkesyre-estre, som styrker huden og hjælper med at forebygge bakterie – og svampevækst.
Alt i alt er det jo faktisk en creme som rigtig mange mennesker kunne have glæde af, og jeg har virkelig haft glæde af den her i sommer. Man skal bare smøre et tykt lag på lårbasserne 1-2 gange om dagen, og så er man fri for slidsår. Den er lidt klistret, men det giver jo god mening. Og det kan man altså godt leve med, hvis alternativet er cykelshorts 😉

Lad mig høre om I er enige i min dom?

– Mia, Apoteksbloggers

2 tanker om “Slidsår på indersiden af lårene i varmen? Her er løsningen

    • apoteksbloggers siger:

      Fedt at jeg ikke er alene med problemet 😉 Overvejede faktisk også Danatekt, men lige til det her formål tror jeg også, at effekten er nogenlunde ens. Tusind tak for dit input! Mange hilsner Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.