Fantastisk nyhed – Vi får ny kosttilskuds-serie bestående af mini-tabletter på apoteket

Firmaet ABBLO er på apotekerne kendt bedst som nogle, der sælger hjemmetests. De har graviditetstests, klamydiatests, urinvejsinfektionstests osv.
Nu er de gået i en helt anden retning, og har udviklet kosttilskud. Det banebrydende omkring disse kosttilskud er, at tabletterne er MEGET SMÅ og derfor vildt nemme at sluge. Serien af kosttilskud hedder faktisk MINI, og betegner dermed størrelsen af tabletterne. Så er du en af dem, der har svært ved at synke tabletter, så er det nu du skal læse med 😉
Vi fornemmer, at Abblos nye tiltag henvender sig mest til gravide, men alle der har behov for disse vitaminer/mineraler kan jo stadig bruge dem.

Abblos Mini kosttilskud findes i 3 forskellige varianter:
Folsyre (eller folinsyre), som er et B-vitamin. Det sælges typisk til gravide, eller kvinder der ønsker at blive det, for at undgå misdannelser hos fosteret. Styrken af Mini Folsyre er 400 mikg. (0,4 mg), som er den anbefalede daglige dosis.

– Aminocheleret Jern, som er et mineral der er meget vigtigt for kroppen. Denne jerntablet er lige pt. Danmarks mindste! Desuden er aminocheleret jern nemmere at optage i kroppen end normalt jern. 1 tablet indeholder 25 mg, hvilket er fint til gravide, men en tand højere end Sundhedsstyrelsens anbefalinger til alle os “ikke-gravide” 😉 Samtidig er tabletterne filmovertrukne, det gør at de både er nemme at sluge og heller ikke smager af jern.

Kalk + D-vitamin. Kalk (eller calcium) er et mineral som fylder ret meget, og derfor kan kalktabletter være virkelig store. Abblo Mini Kalk og D-vitamin er Danmarks mindste kalktablet – men for at gøre den så lille, har de været nødt til at skære ned på indholdet af kalk; 1 tablet indeholder derfor 200 mg kalk (hvorimod de fleste “almindelige” indeholder 400 mg). Der er 2,5 mikg. d-vitamin pr tablet, og det er tilsat fordi det hjælper kalken med at blive optaget. Andre kalktabletter på markedet er virkelig store og skærer oftest i halsen, hvis man forsøger at dele dem. Så selvom indholdet er lavere i tabletter her fra Abblo kalk, kan man jo tage det flere tabletter.

Udover at udvikle små tabletter som er lette at synke (hvilket jo er ret smart), har firmaet tænkt på den mere “kræsne” forbruger, idet alle produkterne er uden laktose og vegetariske (D-vitaminet er dog udvundet af fåreuld – det anede vi slet ikke man kunne ;-)). Det er ikke særligt mange tabletter der er laktosefrie, og det er også fantastisk, at de er vegetariske – på apoteket får vi flere og flere forespørgsler på den type kosttilskud. Vi må også lige nævne, at prisen i forhold til andre lignende kosttilskud  faktisk ligger under eller på linje med, hvilket vi synes er skønt. Så konklusionen er en kæmpe tommel op herfra, vi glæder os rigtig meget til at få tilbagemeldinger fra alle jer der har problemer med at synke tabletter! Vi kan desværre ikke rigtig vurdere det selv, da ingen af os har problemer med at synke tabletter (det er muligvis en miljøskade fra apoteket ;-))

Spør’ efter de nye varianter fra Abblo på dit lokale apotek. Hvis de ikke har nået at få dem på hylderne endnu, kan de altid bestille det fra deres leverandør.

Apoteksbloggers

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.