Graviditet = pigmentforandringer.

Gravid = pigmentpletter

Når du er gravid, er der større sandsynlighed for at udvikle pigmentforandringer. Det gælder selvfølgelig især, hvis du er meget i solen, og ikke er god til at bruge høj solfaktor.

Graviditet og pigment

Vi kvinder skal virkelig leve med meget – ikke nok med, at vi skal føde børn, så er der samtidig risiko for hyperpigmentering af ansigt og krop. 😉
Under graviditeten er der en del ekstra hormoner til stede i kroppen, og de menes desværre at være med til at øge risikoen for pigmentforandringer (eller melasma, som det også hedder). Mange gravide får fx en mørkere stribe ned over maven, og mange får desværre også pigmentforandringer i ansigtet.
Man mener, at op til 70% af gravide kvinder oplever melasma. I visse tilfælde forsvinder pigmenteringen efter graviditeten, men i andre tilfælde forbliver de i mange år eller livet ud.

Pigmentpletter er svære at komme af med

Vi har skrevet lidt om pigmentforandringer/pigmentpletter før, da Maria har en del problemer med præcis dette. Hun har været igennem de fleste produkter til hyperpigmentering på markedet, og kan virkelig skrive under på, hvor SVÆRT det er at komme af med.
Læs mere i dette blogindlæg, hvis det allerede er gået galt med pigmentforandringerne

Derfor er vores anbefaling virkelig at forebygge frem for at behandle, og forebyggelsen er SOLBESKYTTELSE! Din solcreme skal faktisk være ligeså fast rutine i din graviditet, som at smøre maven i olie eller spise dine vitaminer. 😉

Solbeskyttelse, solcreme, SPF ..

Allerede fra den spæde forårsstart, bør du som gravid gå med SPF 50 i ansigtet for at forebygge de fa*dens pigmentpletter. Her kan vi ISÆR anbefale ansigtssolcreme fra La Roche-Posay, som generelt er kendt for at have vanvittig høj UVA – og UVB beskyttelse. Produkterne er også uden parfume, som de fleste gravide gerne vil undgå, og så er de bare rigtig populære og gode i konsistensen.
Som alternativ er der også kommet nogle produkter fra Ducray til pigmentforandringer, der hedder Melascreen. Her er en serie kun til bekæmpelse af pigmentforandringer, og der er nogle gode ansigtssolcremer også. Findes både til normal/kombineret hud eller tør hud. Læs evt. mere på Ducrays hjemmeside.

Held og lykke med din graviditet 🙂

– Apoteksbloggers

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.