Earvärn: Nyhed til forebyggelse af hals – og mellemørebetændelse

mellemørebetændelse

/Reklame/

Mega mange – især børn – døjer med tilbagevendende mellemørebetændelse, hvor de har ondt i ørerne. Vi kalder dem “ørebørn” i daglig tale. Og i takt med, at lægerne presses mere og mere væk fra behandling med penicillin, møder vi mange desperate forældre i skranken på apoteket. Vi har indgået et samarbejde med EarVärn, og Maria har fået nogle produkter, som hun kan forsøge at give til sine børn. Begge har haft problemer med mellemørebetændelser mm.

Så.. Har du et ørebarn? Læs med!

En stor del af vores immunforsvar er i munden, mavesækken og i tarmene. Og ligesom vi kan tilføre mælkesyrebakterier til vores tarme, vores hud og andet, så kan vi også tilføre dem til munden. Mælkesyrebakterier gør, at bakterier og vira ikke kan få samme fodfæste på slimhinderne, og derfor ikke kan sprede sig og blive til sygdom i samme grad, som hvis bakteriefloraen ikke er intakt.

Earvärn er en sugetablet til børn og voksne der indeholder en særlig mælkesyrebakteriestamme af “Streptococcus salivarius”, nærmere bestemt en helt speciel type kaldet K12.
Nogle lider desværre oftere af enten hals – eller mellemørebetændelse, og det kan skyldes at deres naturlige forsvar i mundhulen ikke er stærkt nok. Den omtalte specifikke mælkesyrebakterie (K12) kan tilføres til mundhulen vha. EarVärn sugetabletten, og har vist sig meget effektiv i forebyggelsen af mellemørebetændelser.
Bakterierne hæfter sig inde i  mundhulen, breder sig/formerer sig og styrker den eksisterende mikroflora. Efter ugers brug skulle barrieren, og dermed forsvaret, være forbedret.
EarVärn anvendes i perioder, hvor der potentielt er større risiko for at blive syg. Det kan fx være nogle måneder i efteråret/vinteren, og igen i fx januar-marts.
EarVärn er et medicinsk udstyr på apotekerne, som skal bruges om aftenen efter tandbørstning. På den måde får bakterierne bedst mulighed for at overleve og formere sig hele natten.

Maria:

Earvärn er lavet som en sugetablet, der smager af lækker, naturlig jordbær (vi har testet, og de smager virkelig godt.. altså virkelig! Ingen problemer at få børn til at bruge dem, tænker vi! ;)).
Den kan bruges som en almindelig sugetablet til børn fra 3 år og opefter. Hvis barnet er under 3 år, skal den knuses inden brug, og gives på en anden måde; Når du har knust sugetabletter kan man enten dyppe barnets sut i pulveret, og tage lidt af gangen i munden på dem. Til at starte med brugte jeg selv den metode på min søn på et år, men er nu gået over til at vaske mine hænder, og bare komme lidt pulver på min finger og komme ind på tungen på ham. Det er virkelig meget nemmere, synes jeg!
Jeg er selv mor til to børn der begge er rigtige “ørebørn”, og ofte har ondt i ørerne. Min ældste søn fik dræn mange gange da han var lille, og fik så meget penicillin dengang 🙁 Min mindste dreng ser desværre ud til at skulle samme vej. De nye restriktioner og behandlingsvejledninger fra lægerne er dog, at man slet ikke behandler mellemørebetændelse som dengang (bare få år tilbage!). Der skal langt mere til, før der udskrives penicillin (Det forstår vi jo i princippet godt. Men det er forfærdeligt, at se sine børn i sygdom og smerter)

I dag går anbefalingerne mere på at holde børnene smertedækkede, og se tiden an. Når vi står på apoteket, ser vi mange forældre være helt desperate for at finde noget der kan afhjælpe.
Derfor var vi også ret interesserede i at høre om Earvärn da det kom på apoteket – ikke som en behandling, men som en forebyggelse til de stakkels unger der ofte har ondt i ørerne!

Vi har fået lov til at se studierne, og synes de ser interessante ud. Bl.a. mener Earvärn at kunne forebygge 70% af mellemørebetændelser, hvilket jo i sig selv er virkelig vildt!

Selvom der jo ingen garantier er i denne forbindelse, er mælkesyrebakterier i hvert fald ikke skadelige, og jeg ville aldrig være bekymret for at give det et forsøg.

Jeg er stadig i gang med at afprøve Earvärn på min yngste søn på et 1 år , og har brugt det hver dag i den sidste uge. Jeg skal nok skrive løbende og lægge videoer op, så I kan se hans reaktioner, og hvordan det nemmest gives. Allerede efter nogle ugers brug skulle barrieren i mundhulen være forbedret.

Earvärn ligger som vejl udsalgspris på 225,- til en måneds forbrug. Læs evt mere om Earvärn på www.mitørebarn.dk

Hvis dit lokale apotek ikke har Earvärn på lager, kan de altid bestille det til dagen efter.

Vi hører virkelig gerne fra jer der har erfaringer med produktet, det er den bedste måde at give vores viden videre på.

 

– Apoteksbloggers

 

 

11 tanker om “Earvärn: Nyhed til forebyggelse af hals – og mellemørebetændelse

  • apoteksbloggers siger:

   Hej Pernille. Nej, det er desværre ikke lavet til behandling. Det er mere en forebyggelse til børn/voksne med tilbagevendende problemer. 🙂
   Mange hilsner Mia

 1. Pernille siger:

  Min store pige på 3,5 år har tit væske på ørene og høre deraf dårligt. Ørelægen foreslår dræn, det vil jeg helst undgå. Så ved du om det kan hjælpe på væske i ørene..?

 2. Charlotte siger:

  Jeg har en søn på 11 der over det sidste år har bøvlet med øregangsbetændelse. Har det nogen forebyggende effekt der. Han har ingen problemer i mellemøret.

  • apoteksbloggers siger:

   Hej Charlotte. Vi har sendt dit spørgsmål videre til firmaet. De har svaret at det ikke lavet studier på effekten ved øregangsbetændelse, men at de gerne vil tilbyde dig en gratis pakke til at teste det. Vil du ikke skrive til os på kontakt@apoteksbloggers.dk, så kan vi lige få dine oplysninger mm.

   Mvh Maria
   Apoteksbloggers

 3. Marie siger:

  Kan ikke læse hvordan det gik med din 1. år gamle dreng og om han havde glæde af det? Min søn er 15 mdr og tager sig tit til ørerne og har været meget ked af det, de sidste par nætter. Han har for en uges tid siden haft lungebetændelse samt mellemørebetændelse, så kunne godt tænkte mig at høre om erfaringerne med produkter, men det virker til at det stadigt er så nyt, at der ikke er så mange erfaringer. Er der noget skadeligt eller som man skal overveje inden man giver det?

  Mvh Marie (Holgers mor:))

  • apoteksbloggers siger:

   Hej Marie.
   Jeg har nu afprøvet earvärn i en længere periode på min mindste dreng. Det har haft en rigtig fin effekt på ham. Vi har også mange kunder der fortæller os om deres gode erfaringer med produktet, så jeg vil fuldt ud stå inde for en anbefaling både som fagperson og mor. Det er i hvert fald et forsøg værd Og der er intet skadeligt ved at give det.

   Alt held og lykke til jer. Lad os endelig høre hvordan det virker for jer, hvis i beslutter jer for at afprøve det.

   Kh Maria
   – Apoteksbloggers

 4. Anette siger:

  Min søn på 6 år har døjet en del med ondt i ørene, mellemørebetændelser, væske i øret og kraftig nedsat hørelse. Denne vinter har det været tilbagevendende, og mange dage med øresmerter. Opstartede med sugetabletter på et tidspunkt hvor hørelsen fortsat var nedsat efter infektion og han igen havde klaget over at øret gjorde ondt. Efter få dage ingen klager over øresmerter, nu har han fået det konstant i knap 40 dage, ingen klager, og hørelse meget bedre. Vores datter har haft ondt i hals og var rød i halsen, hun har fået det lige så længe. Umiddelbart vil jeg tro, at det er sugetabletterne der har haft god effekt på begge børn.

 5. marianne siger:

  Jeg har en søn på 12 som er svømmer og har nu for 3. gang inden for 1 år øregangsbetændelse/svømmeøre. Mon Earvärn kan hjælpe på at forebygge det?

  Mvh Marianne

 6. Rikke siger:

  Hejsa, mine dreng på 10 lider af tilbagevendende øregangsbetændelse – ikke mellemørebetændelse.
  Jeg kan se der en Charlotte der i marts 2019 spørger til det samme – er der noget evidens for virkningen på nuværende tidspunkt?
  På apoteket sagde de, at jeg skulle forvente at bruge 3 pakker i træk før end man kunne regne med at bakteriestammen var etableret – er det rigtigt? Synes det bliver et ret dyrt forsøg, så vil lige høre om der er nyheder omkring øregangsbetændelse.
  Dbh Rikke

  • apoteksbloggers siger:

   Hej Rikke.

   Det er rigtigt at man skal tage det Earvärn i længere tid for at mælkesyrebakterier koloniserer. Derefter kan oftest holde en længere pause hvor der så stadig er effekt. Det jeg selv oplevede på min dreng var, at jeg gav ham dem i den periode hvor der altid var snot pga sæson og så kunne jeg sagtens holde pause efterfølgende.

   Mvh Maria
   – Apoteksbloggers

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.