Nyhed fra Ducray til eksem og tør hud

Der sker virkelig noget henne hos Ducray i øjeblikket. Nyhederne fiser ud på hylderne hurtigere end vi nærmest kan følge med. Men det er faktisk dejligt, for Ducray er et fantastisk mærke med nogle virkelig effektive produkter.
I udlandet er Ducray en meget større serie end i lille Danmark, men der bliver stille og roligt sluset mere og mere ind på de danske apoteker.

Nyheden jeg vil tale om i dag er deres nyeste skud på stammen, nemlig serien Dexyane. Ducray Dexyane serien består af kun fire produkter, hvilket jo er dejlig overskueligt – læs mere om de fire produkter nedenfor.

Ducray Dexyane
Det aller-vigtigste produkt i Dexyane-serien, er Dexyane MeD!
Dexyane MeD er et medicinsk udstyr, som kan anvendes til atopisk eksem, kontakteksem og kronsisk håndeksem, som rigtig mange jo døjer med, især i vinterhalvåret.
Denne creme til eksem er lavet som et supplement til eksemcremer, og kan også sagtens stå alene i mindre alvorlige tilfælde.
Studier viser, at rigtig mange (mere end 75%) af patienter er bange for hormoncremer, og derfor gennemføres behandlingen ikke som lægen har foreskrevet. I skranken på apoteket kan vi virkelig også mærke denne “hormoncreme-forskrækkelse”, så den undersøgelses resultater kommer ikke bag på os.
Vi vil altid opfordre til at følge lægens anvisninger mht. behandling af eksem, men her har vi altså fået et produkt, som nogen gange kan tage eksem i “opløbet”, som kan forkorte behandlingsperioden med hormoncremer, og som også kan forebygge tilbagefald, hvor hormoncreme igen ellers vil være nødvendig.
Der er lavet nogle ret fine studier på Ducray Dexyane (dog ikke voldsomt store studier), som viser nogle gode resultater på bl.a. en mindsket smertefølelse, mindre tilbagefald efter behandlingsperioder og hurtig bedring af læsioner.
Man skal ikke bruge denne creme på hele kroppen, men dér, hvor eksemet opstår.

Udover Dexyane MeD, er der også nogle dejlige cremer til tør, kløende og irriteret hud – den hedder faktisk Ducray Dexyane Anti-Scratching cream eller balm, så vi må gå ud fra den er god til hud der klør. 😉 Den er rigtig god til en tør hud, men også til hud med tendens til eksem, hvor den naturligvis anvendes på hele kroppen for at undgå udtørring og dermed svækkelse af hudbarrieren.

Der er to udgaver, en creme og en fedtcreme (cream og balm), som begge er ret lækre at smøre ud. En fedtcreme er til den ekstremt tørre hud, hvor cremen er til en “almindelig tør hud”. Som en ekstra bonus er der faktisk et stof i, som trænger ned i huden og booster hudens egen lipidproduktion (altså fedtstof-produktion), så udtørring mindskes.

Det sidste produkt i Ducrays nye hudplejeserie er et nærende og plejende vaskeprodukt, som skal bruges i badet på hele kroppen i stedet for en showergel. Der er milde ingredienser i, som ikke udtørrer huden, hvilket er mega vigtigt når vi snakker om tør og evt. eksemramt hud. Desuden er der Isoleucine i, som hæmmer bakteriespredning på huden – det er rigtig interessant for personer med eksem, da de anbefales at komme i bad hver dag for at vaske bakterier væk fra huden (især stafylokokker). Selv små børn bør komme i brusebad og få vasket kroppen hver eneste dag, hvis de har eksem. Og det kan være en rigtig god idé at vaske med et fugtgivende produkt, fx en olie eller en nærende badegelé som denne.

Håber I tager godt imod Ducrays nye produkter derude.

– Apoteksbloggers

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.