Vi elsker mælkesyrebakterier! Derfor måtte vi selvfølgelig med til blogevent igår

I går var vi til et bloggerevent i Kødbyen i København om mælkesyrebakterier og en krop og et sind i balance.

Firmaet bag produkterne fra “Duolac” havde inviteret os på et vildt lækkert morgenmadsevent i går morges! Til eventet fik vi selvfølgelig en udførlig præsentation af Duolacs kosttilskud, samt generel viden om mælkesyrebakterier. Det er jo ingen hemmelighed, at vi er ret store fans af mælkesyrebakterier, så det er altid rart at blive opdateret med den nyeste viden. Dagen i går handlede meget om “balance i livet” (og selvfølgelig i maven) og om at lytte efter ens krops signaler. Derfor var der også et oplæg fra livsstilscoachen Sara Torvallbach. Hun arbejder meget ud fra konceptet “My body is my boss”, og netop dét at lytte efter sin krop og stressfaktorer.

Men hvad har stress og mælkesyrebakterier så med hinanden at gøre?
Der foreligger desværre ikke rigtig nogen endegyldig dokumentation på effekten af mælkesyrebakterier, men der forskes helt vildt på området, da resultaterne af at få tilført mælkesyrebakterier er virkeligt gode på mange måder. Derfor kan vi jo ikke sige det hjælper mod stress (endnu), men vi ved at en god tarm gør utrolig meget for dit velvære. Mælkesyrebakterier er en naturlig del af dit tarmsystem, hvor de bl.a. indgår i omsætningen af næringsstoffer. Desværre viser de studier, som Duolac havde, at mange mennesker slet ikke har nok mælkesyrebakterier i deres tarme. Og det er problematisk, for faktisk siges det, at omkring 70% af vores immunforsvar er placeret i tarmsystemet.
Mælkesyrebakterier, der indtages som kosttilskud, bliver eksponeret for en række påvirkninger på deres vej gennem dit system. Det er derfor vigtigt, at de bliver beskyttet, så de ikke går til grunde undervejs – for så hjælper de jo ikke så meget 😉 Duolacs produkter har en helt speciel patenteret coating, der gør at mælkesyrebakterierne burde overleve og dermed nå hele vejen ned i tarmen. Som en lille bonusinfo er Duolac laktosefri – mange laktoseintolerante tror ikke, at de kan bruge mælkesyrebakterier. Men navnet snyder dem 😉

For at gøre produktet anvendeligt for så mange som muligt er Rejse+ 2 i 1 og Normal+ Immunforsvar lavet som tyggetabletter med ananassmag, der både kan synkes eller tygges. De smager altså ret godt! Men det er stadig muligt at synke dem, hvis man ikke lige er til ananas.

Det produkt der hedder “Normal+ Immunforsvar”, anbefaler vi særligt i forbindelse med antibiotikabehandling (eller evt. bagefter). De fleste af os kender nok det dér med, at have dårlig mave pga. antibiotika. Som om man ikke har det skidt nok i forvejen 😉  Efter en antibiotika-behandling kan der ses “skader” på tarmfloraen i alt fra 2 måneder til 2 år, afhængig af typen af antibiotika (Noget er jo mere “krads” end andet). Det vi ofte hører kunderne sige på apoteket, når vi anbefaler mælkesyrebakterier i forbindelse med antibiotikabehandling, er at “de bare vil spise lidt A38 ved siden af”. Fair nok. Meeeen man skal faktisk spise minimum 7 liter og helt op til 100 liter syrnet mælkeprodukt, for bare at nå op i nærheden af samme mængde mælkesyrebakterier som en tablet fra Duolac. Så er der jo kun tilbage at sige “velbekomme” 😉

Daglig+ Børn er en bamseformet tyggetablet med vaniljesmag, der let kan tygges eller synkes af barnet. Maria “Dette er klart et af mine personlige favoritprodukter. Min dreng elsker at vælge sin vaniljebamse hver dag, og de har gjort en kæmpe forskel på hans tarme både i forbindelse med forstoppelse og sygdom. Jeg har tidligere skrevet et blogindlæg om dette”. Kan læses her

Daglig+ Vitalitet er en helt almindelig synkevenlig kapsel med mælkesyrebakterier, som er til voksne. Der er flere mælkesyrebakterier i end i børneproduktet (vores tarme er jo immervæk også længere, trods alt;-)) Er man én af de uheldige, der har synkevanskeligheder, kan man snildt åbne den og drysse indholdet ud på f.eks. kold mad. Vi prøvede det selv på en skefuld yoghurt i går, og det var helt smagsneutralt.

Derma+ Plus er fint pulver med vaniljesmag, som kommer i små breve/sticks, da det høje indhold af mælkesyrebakterier gør, at den ikke kan produceres som tyggetablet. Derma+ Plus kan enten indtages direkte (ved at hælde pulveret ind i munden) eller drysses over kold mad. Duolac fortalte at de med dette produkt, ser flotte resultater med kunder der har børneeksem, og de mener at det er pga. indholdet af L. Casei (det er der jo heller ikke nogen evidens for endnu – men hvis man alligevel skal have mælkesyrebakterier og samtidig har eksem, så er det da et forsøg værd.). Desuden er der biotin i, som jo er et b-vitamin der normalvis også bruges i produkter til hud/hår/negle.

Apoteksbloggers

Som sædvanlig er vi ikke betalt for vores indlæg eller for at udtale os om produkterne, men vi fik da en skøn morgenmad i går 😉 Tak Duolac!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.