Baby og solcreme – what to do?

Baby Solcreme

Der anbefales under normale omstændigheder ikke solcreme på baby under 1 år, dels fordi deres hud er tynd og “modtagelig”, og dels fordi de jo sådan set ikke burde være i solen.
MEN … man kan jo ikke have babyer i skyggen hele tiden vel? Hvad med når de begynder at kravle rundt i haven, eller når baby hænger på mors eller fars arm? Er hænder, fødder og kinder så komplet beskyttede? Nej vel? 

Vi har ubeskriveligt mange forældre på dage som disse, hvor solen skinner, der spørger hvad de skal gøre – og her får du svaret 😉

Heldigvis er der for et par år siden blevet udviklet en solcreme til babyer fra 6-12 måneder, som forældrene er mere end lykkelige over. Den er fra det franske hudplejemærke La Roche-Posay, hedder Anthelios Baby Lotion, og er lavet til det der kaldes “indirekte soleksponering” – dvs. at børnene selvfølgelig stadig skal have let tøj på og helst holdes i skyggen (læs mere om solcremen her). Men Anthelios Baby Lotion er altså til de der irriterende steder man bare ikke KAN holde beskyttet, hvis man har en lille krudtugle som ikke kun vil ligge stille i skyggen.
Konsistensen på La Roche-Posays Anthelios Baby Lotion minder faktisk meget om “gammeldags” solcreme, da den er ret hvid på huden. Det er altså HELT med vilje! For at beskytte børnene, er cremen udviklet med det der kaldes fysisk solfilter, som lægger sig uden på huden i stedet for at trænge ned. Mange af os voksne går jo efter tynde konsistenser, som forsvinder fra huden på noget der ligner et nano-sekund – den effekt oftest opnås med kemiske filtre, som trænger ned i huden. La Roche-Posays babysolcreme er naturligvis uden parfume og parabener, som de fleste forældre gerne vil undgå. Desuden er det franske firma kendt for at have en rigtig høj UVA-beskyttelse i sine solprodukter, hvilket er super vigtigt.

Når barnet bliver 1 år, er det “legalt” at begynde at bruge almindelig børnesolcreme. Det findes fra mange forskellige firmaer og i forskellige udformninger, fx spray og lotion. På apoteket sælger vi helt klart mest børnesolcreme fra Apotekets egen serie, og fra La Roche-Posay. Og vi anbefaler små børn SPF 50+ og store børn kan evt. nøjes med en SPF 30 hvis det kun er dansk sol, de skal lege under 😉

Rigtig god og solrig weekend

-Apoteksbloggers

2 tanker om “Baby og solcreme – what to do?

 1. Anna siger:

  Hej !
  Jeg fandt lige jeres opslag da jeg netop Google info om dette emne – men jeg mangler svar på hvad man anbefaler til børn under 6 måneder?
  Min datter er 4 måneder og med en storebror på 2,5år, er vi allerede ude en del og kan ikke 100% undgå solen, så jeg ville give hende den omtalte baby solcreme på i ansigtet, der jo ikke kan dækkes helt men er blevet i tvivl nu hvor der står den først er fra 6 måneder.

  • apoteksbloggers siger:

   Hej Anna.
   I princippet er anbefalingen jo bare at holde dem i skyggen – hvis det ikke er muligt, så vil jeg hellere anbefale en A-Derma Protect AD eller La Roche-Posay anthelios Baby på de udsatte områder. Hellere solcreme end solskoldning! 🙂
   Rigtig god sommer til jer. Kh fra Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.