Hjælp til pigmentpletter – bliv sommerklar!

Mange har pigmentpletter i en eller anden form. Pigmentforandringer er et resultat af ophobninger af pigment i overhuden, grundet en overproduktion af et stof der hedder melanin. I sund hud produceres melanin jævnt, så farven i huden også er jævn. I hyperpigmenteret hud produceres melanin i varierende grad forskellige steder i huden, og ophober sig i overhuden. Detfremstår som brune områder eller ved misfarvninger. Årsagerne kan fx være hormonpåvirkning, f.eks. ved graviditet, eller anvendelse af P-piller, men vigtigst af alt er altså solbadning. Åh ja – jeg hører desværre til en generation, der ikke var flittig til at bruge solcreme og elskede at bruge sololie i stedet. Det har så sin pris nu og ikke mindst efter min graviditet, er dette kun blevet værre. Pletterne er fuldstændig ufarlige, men kan være kosmetisk generende, og ja, det kan jeg i hvert fald nikke genkendende til, at de er! Jeg har mine pletter på det øverste af kindbenene og lidt i panden og det er mega træls, altid at skulle dække dem med makeup. Jeg har veninder der tit oplever, at få et dejligt”overskæg” over overlæben om sommeren, der er jeg da heldigvis sluppet endnu. Og desværre er pigmentpletter altså ikke så nemt at slippe af med. Det tar’ LAAAAANG tid at behandle og det kræver virkelig dedikation. Jeg skal ikke glemme at bruge mine cremer i perioder, så kommer pletterne hurtigt tilbage. Og en time i solen uden solbeskyttelse kan også ødelægge det hele. MEN, med rigtige vaner kan pletterne minimeres.

HVORDAN KAN VI BEHANDLE DEM?

Som sagt skyldes pigmentpletter en overproduktion af melanin. Denne produktion skal vi ligesom have stoppet – Det kan gøres på flere måder, og nogle vælger endda produkter der går ind og bleger pletterne. Jeg kan kun sige en ting, og det er SOLCREME!!! SOLCREME, SOLCREME og atter  SOLCREME!!! Og nej, ikke en faktor 15, vi snakker faktor 50 og gerne flere gange om dagen allerede fra de første solstråler rammer om foråret. Jeg er ikke typen der altid husker solcremen, og det bliver man altså også straffet for. Jeg vil anbefale jer, at læse vores sidste blogindlæg om solsprayen fra Bioderma. Den bliver virkelig min nye bedste ven i tasken, til de dage hvor jeg har glemt at få smurt på om morgenen. Men som første skridt i kampen mod pigmentpletterne, vil jeg virkelig anbefale at få købt en lækker solcreme. Det er en myte at solcreme med faktor 50 er fedtet, hvidt eller hvad I nu har prøvet eller hørt. Så må jeg sige, at I ikke har fundet den rigtige – så ned på jeres lokale apotek og hiv fat i testerne der står fremme. Vi har virkelig nogle lækre solcremer som specialiserer sig inden for hver enkelt hudtype. Jeg elsker personligt selv de helt tynde gele-agtige konsistenser. Det gør, at jeg også kan overskue at få mine andre yndlingscremer på også. Mine 2 yndlingssolcremer er enten LA roche posay ultra light 50 + fluid. Den er helt flydende i konsistensen og uden parfume. Når jeg når til over sommeren og især på ferier, går jeg over til Vichys faktor 50 + BB solcreme. Den er med let farve, mega lækker i konsistensen, dufter let og så slipper jeg for makeuppen bagefter. Den dækker selvfølgelig ikke som min almindelige foundation, men den er super fin og god til daglig brug.
En nyhed der lige har ramt Apotekerne, er Vichy anti-dark spots solcreme 50+. Faktisk havde jeg lige skrevet blogindlægget her i sidste uge, og så dukkede denne lækre nyhed op. Jeg måtte selvfølgelig skynde mig at købe den med hjem. Jeg lover jer bestemt der følger en hel produktanmeldelse af produktet, men må sige det er smart. I solcremen får du hele 3 ting. En solfaktor med faktor 50+, Aktive stoffer der nedtoner dine pigmenter og så er der samtidig farve i solcremen. Jeg synes ikke jeg behøver at bruge foundation efterfølgende, da den dækker mere end “BB” solcremen. Der kommer klart en opfølgning på nyheden her 😉

pigment

Okay bare rolig! nu er jeg ved at nå frem til, hvad jeg så gør for at fjerne de eksisterende pletter. Her er der flere forskellige muligheder: Jeg har faktisk brugt Eucerin “Even Brigther” serien og kan kun sige at det virker. Som tidligere skrevet, tager det lang tid før at man kan se et resultat, men jeg har i det mindste kunne se et. Det næste er så at Eucerin er udgået i Danmark sidste sommer. Nogle apoteker har stadig lidt på lager (inkl. vores eget) men ellers skal det købes på fx på tyske apoteker.
Nu har jeg så sat mig for at afprøve diverse andre cremer fra apoteket, til samme formål. Det er jo svært at sige om det virker endnu, for det tager virkelig sin tid. Jeg lover at holde jer opdateret om det virker, men her lidt forslag der kan afprøves i mellemtiden til jer med samme problem 🙂
Cosborg Pigment Care creme,  modvirker og minimerer synlige pigmentpletter i ansigtet og på kroppen fx hænderne. Cremen indeholder niacinamide PC og Stay-C 50, der kan bremse den kraftige dannelse og spredning af melanin i overhuden.
Jeg er ved at afprøve Caudalie Vinoperfect Serum. Det er et rent kultprodukt, som er meget populært og især kendt i udlandet. Denne oliefri serum booster hudens udstråling, reducerer og lysner pigmentforandringer, samt korrigerer og udjævner hudtonen med hjælp fra det høje indhold af Viniferine. Derudover giver dette serum meget fugt til huden ved hjælp af squalane, der stammer fra oliven. Det anbefales at bruge de tilhørende produkter i Vinoperfect-serien for optimal effekt, men serummer er som bekendt altid de mest effektive.
Det sidste produkt jeg vil afprøve hedder Lumixyl. Produkterne indeholder et peptid, der skulle være i stand til at reducere produktionen af melanin i huden, og herved mindske pigmentforandringer. Det er dog rigtig dyre produkter, så her vil jeg virkelig også forvente et resultat. Vi snakker 800 kr.’s cremer og ja, det er virkelig svært for en kunde (eller mig, for den sags skyld!) lige at sige “ja tak” til med et samme.
Jeg er helt sikkert ikke færdig med at teste diverse produkter, men igen, mange af vores produkter kræver minimum 12-16 uger før de lover resultat. Mit bedste råd på med solcremen og forhåbentlig solhatten til sommer 😉

Maria Apoteksbloggers.

 

(Vi siger tak for lån af billedet til en kollegas veninde. Vi elsker alt hvad der er ærligt og naturligt 😉 )

3 tanker om “Hjælp til pigmentpletter – bliv sommerklar!

 1. minna andersen siger:

  Tusind tak for denne kommentar, jeg døjer selv virkelig meget med hyperpigmentering og har fået lavet laser et par gange. Dog kommer pigmenten altid igen. Jeg skal helt sikkert prøve den nye solcreme fra Vichy. Har du nogle erfaringer med den creme der hedde Yellow Cream – den har jeg nemlig hørt meget om og overvejede at teste den.

  • apoteksbloggers siger:

   Jeg synes faktisk det virkede fint, men jeg synes produkterne er meget dyre.
   Jeg bliver måske også lidt demotiveret ved at hele tiden at skulle “fjerne” mine pigmenter for de kommer så hurtigt igen. Den bedste løsning for mig er pt, en mega høj solfaktor hver dag og så gerne en solspray uden over i løbet af dagen og så bruger jeg niacinamid fra pudderdåserne og melacreen fra ducray til pigmentpletterne.

   Jeg trænger faktisk til at opdatere blogindlægget her, for der er sket en del med nyere produkter siden

   Kh Maria
   Apoteksbloggers

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.