Tørre vinter-læber

Rigtig mange har efterspurgt et blogindlæg om hvad vi anbefaler til mega tørre læber. Udover jeres efterspørgsel, er efterspørgslen på apoteket også overvældende – og den er stensikker hver evig eneste vinter, at kunderne spørger efter gode, nærende sager til både hænder og læber. Om vinteren er luften meget tør, og det får vores hud samt læber til at udtørre langt mere end normalt. Oveni det, har vi en tendens til at slikke på læberne når de føles tørre, hvilket for det meste forværrer de tørre læber – det er en ond cirkel.

Vi er jo meget forskellige allesammen, og det er så sikkert som amen i kirken, at vi ikke kan anbefale én enkelt læbepomade som alle kan lide. Hvem har ikke prøvet at følge en venindes eller mors råd om “den allerbedste læbepomade” eller “en fantastisk håndcreme”, og så ender ens læber med at være fuldstændig ødelagte eller hænderne alt for klistrede? Derfor vil vi ikke kun anbefale en enkelt “wonder-læbepomade”, men give jer hver vores favorit, samt fortælle hvilke læbepomader der er kundernes absolutte favoritter – vi tænker, at jo flere der er tilfredse, jo bedre er oddsene for at DU bliver glad for dit nye læbeprodukt 🙂

Når vi taler om læbeprodukter til ekstremt tørre læber, så plejer vi at anbefale en læbecreme, altså sådan én man smører på med fx fingeren fremfor en stift. Stifterne er oftest hårdere i konsistensen og faktisk også mindre blødgørende, og det kan gøre ondt i de sprukne læber at “trække” sådan en hård stift hen over.

Kundernes favoritter (som vi oplever i vores hverdag)
Decubal Lips & Dry Spots – en lille taskevenlig salve, som er fantastisk på tørre læber og tørre pletter, knoer, albuer osv. Den lugter lidt kedeligt (fordi den er uden parfume), men bortset fra det, kan vi ikke sige meget dårligt om den. Kunderne elsker den og køber den igen og igen.

La Roche-Posay Cicaplast læbebalsam er en del af den franske series ophelings-produkter, som alle hedder noget med Cicaplast. Dvs at den – udover at blødgøre læberne – hjælper med at hele eventuelle sår/sprækker. Det er ofte en læbebalsam som anbefales til patienter i medicinsk aknebehandling, som er kendt for at udtørre både læber og hud i en ekstrem grad.
Begge udgaver koster under 100 kr hvilket også er et stort plus.

Som en lille ekstra bonus-info kan vi fortælle, at eksfoliering af læberne også kan være en stor hjælp (selvfølgelig medmindre de er komplet ødelagte og gør meget ondt). Det skal gøres forsigtigt et par gange om ugen, fx med en blød tandbørste eller med silke cocoons fra Miqura. Vi anbefaler umiddelbart ikke en almindelig skrub med korn, da den kan være lige vel effektiv 😉

Mias favorit:
Jeg har – og har haft – helt sindssygt mange forskellige læbepomader! Og jeg er glad for rigtig mange af dem, men jeg må simpelthen erkende, at jeg vender tilbage til samme produkt hver gang mine læber bliver helt ustyrlige og ødelagte: mentholatum! Ikke de der fesne på stift, nej nej, den gode gamle Mentholatum i bøtten. Den er ikke beregnet til læberne, den lugter dårligt, den er upraktisk og den er ret stor til tasken eller lommen, men Gud hvor den virker på mig! Jeg bruger den kun et par dage når læberne virkelig er ved at drive mig til vanvid, og derefter bruger jeg en anden når det værste er overstået (så er der større chance for, at manden vil kysse mig derhjemme). Herefter er jeg, ligesom kunderne, ret glad for Decubal Lips & dry spots, og på det sidste er jeg faktisk blevet glad for Avene cold cream. Den er også lidt mere taske-venlig i størrelsen 😉

Marias favorit:
Jeg er glad for jeg ikke skal kysse Mia med hendes Mentholatum læber 😉 Jeg har gennem 10 år på apoteket været igennem alle læbepomader og jeg kan kun sige med den erfaring jeg har, at det er så individuelt, hvilken læbepomade der bliver din favorit. Det er lidt som mascara faktisk, man skal købe og afprøve en del, før man finder sin yndlings og alligevel får du lyst til at prøve en ny engang i mellem, men vender så alligevel tilbage til din favorit. Min vinterfavorit er virkelig “Decubal Lips and dry spots”. Efter få påsmøringer, virker den bare og så er det altså bare praktisk, at du også kan bruge den til andre tørre steder. Min dreng får tit tørre vinterkinder og bliver rød rundt om munden, og der er den praktisk lige at have med i tasken. Det’ smart 😉

Hvis du har en favorit til tørre læber, så giv gerne din mening til kende.

Vi ønsker alle en skøn mandag aften :-*

Apoteksbloggers

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.