Apoteket er specialister i at rådgive om eksem

Atopi-uge på apotekerne
Lige nu kører kampagnen Atopi-uge på landets apoteker, og dermed ekstra fokus på eksem, især til børn. Men hvad er det lige apoteket er helt unikke med i denne forbindelse? Jo, vi må sådan set godt være lidt selvfede og sige, at her ved vi bare en hel del! Ikke nok med, at vi som farmakonomer bliver uddannet i hudens anatomi samt lærer om forskellige hudsygdomme, så har hvert apotek også produktspecialister, der har været på kursus i de cremer vi anbefaler til eksem.
Apoteket har altså bare nogle cremer der dur, når vi snakker om cremer til tør hud og eksem. Samtidig kan du på apoteket stille krav til, hvad din creme må indeholde eller (måske allervigtigst) ikke indeholde.

I billedet ovenfor ser du vores absolutte topsælgere af cremer til tør hud og atopisk hud. Det bedste ved dem er, at kunderne kommer glade igen; der findes faktisk ikke noget bedre i vores hverdag, end når man oplever at det man anbefaler rent faktisk virker, og kunderne kommer for at købe creme nr. 2 (eller 3, 4, eller 10;-)). Jeg (Maria) smører selv min dreng ind i La Roche-Posay Lipikar AP+ og elsker virkelig konsistensen (læs mere om cremen her). Jeg mærker en kæmpe forskel bare efter få påsmøringer, og så er jeg generelt fan af cremer der ikke klistrer. Jeg har selv været “eksembarn” og har stadig skræk over lugtende fede cremer fra min barndom. Kravet til vores cremer herhjemme er altså, at et styks unge skal kunne komme i tøjet hurtigst muligt efter påsmøring.

Apoteket er særlig kendt for vores A-derma cremer. Vi har i mange år solgt A-derma pga dens særlige indhold af havre og ja, det virker altså bare. Jeg ved, at der sidder nogen og nikker genkendende til A-dermas fantastiske egenskaber og virkning på eksemhud, og mange andre bloggere er også vilde med A-derma.
For nyligt er Decubal også kommet med deres nye Junior Creme. Vi lover, at vi snarest følger dette blogindlæg op med en hel beskrivelse af Decubals nyeste skud på stammen, men vi må dog allerede nu sige, at vi virkelig tror på at det bliver en succes. Decubal Junior er virkelig lækker at smøre ud, og så er den lavet i det sødeste design kun for børn, hvor børnene Mille og Mikkel er udenpå 🙂 Det er ingen hemmelighed, at når børnene bliver større og mere bevidste, så har de også en holdning til hvad de vil smøres ind i. Cremen her fra Decubal er et super godt bud til den tørre hud.

Sidder du her i denne uge og oplever at din hud klør, er tør, skæller eller bare har lyst til lidt mere information, så gør dig den tjeneste at komme ned på apoteket. De fleste burde have en masse gode prøver liggende, så du lige kan afprøve dem først. Vi kender godt følelsen af at købe sig fattig i cremer, men vi kan godt garantere, at der er en klar favorit til din eksemhud på apotekets hylder.
Hvis du allerede har en apoteksfavorit imellem, så skriv endelig  lidt om hvad cremen gør for dig eller dit barn. Vi håber denne uge med fokus på atopi kan være medvirkende til, at endnu flere får bugt med deres eksem. Til kampagnen har Apotekerforeningen oprettet et site om børneeksem, hvor forældre til børn med atomisk eksem blandt andet kan se gode råd om behandling, egenomsorg og hudpleje, man kan følge en familie der lever med børneeksem og downloade apotekets nye folder. I kan se mere på www.apoteket.dk/bedrehud

Rigtig go’ uge 👍🏻👶🏼

Apoteksbloggers

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.