Problemer med oppustet mave? I dag er der pruttesnak på bloggen ;-)

Der er virkelig ikke noget mere almindeligt end at have luft i maven og prutte. Det er ikke altid det mest flatterende emne at snakke højt om, men i vores hverdag på apoteket er der altså absolut ingen tabubelagte emner – så i dag har vi altså pruttesnak på bloggen.

Luft i maven
Vi ser og taler hver dag om alt fra skedesvamp, lus, fodvorter, børneorm osv. Mange tabubelagt emner (for andre) som er helt normale for os at tale om. Det er jo normalt fordi alle kommer ud for det i en eller anden udstrækning. Faktisk rammer luft i tarmene mere end 20% af den vestlige befolkning. 1 ud af 5 oplever oppustethed og luftforårsaget ubehag, som er relateret til Irritabel Tyktarm (IBS). Mange kvinder oplever også oppustethed ved menstruation. Der er også visse typer medicin kan give luft i maven, og derudover kan oppustethed også skyldes stress, kulsyreholdige drikke, kål, tyggegummi, at man spiser for hurtigt etc.

I dag handler det så om prutter og produkter til at afhjælpe dette. Vi oplever altså mange kunder der klager over fx luft i maven, tynd mave og forstoppelse. Apotekspersonalet er uddannet til at spørge ind til alle disse symptomer, men i dag vil vi skrive om lidt nyere produkter.

Vores anbefalinger
Vi elsker mælkesyrebakterier! Der er meget forskning inden for dette område og vi oplever så mange kunder, der har en fantastisk virkning af dem. Mælkesyrebakterier er en naturlig del af dit tarmsystem, hvor de bl.a. indgår i omsætningen af næringsstoffer. Vi anbefaler fx produktet Lactocare Daily, Duolac Daglig eller Bifiform Daily Caps. Alle produkter har et meget højt indhold af mælkesyrebakterier og indeholder mange forskellige stammer af forskellige mælkesyrebaktier.  Det er en hård medfart, mælkesyrebakterierne får, når de skal gennem fordøjelsessystemet. For at sikre at så mange bakterier som muligt når frem til tarmsystemet i live, anvender alle firmaerne en speciel teknologi, som beskytter og øger bakteriernes resistens og beskytter dem mod påvirkninger fra bl.a. mavesyre og galde. Vi vil anbefale at du tager 1 tablet/kapsel hver dag og bliver ved! For det første går der lidt tid før det har en optimal virkning, og hvis du synes de virker, så bliv endelig ved!

Et andet nyt produkt er “Isay Oppustet”, der behandler og forebygger oppustethed. I say Oppustet, består af 30 kapsler indeholdende en flydende blanding af stoffet simeticon og pebermynteolie. Kapslerne er til at synke, og de lindrer ubehag og/eller smerter forårsaget af indespærret luft i maven og tarmene – og gør jo samtidig, at vi ikke prutter ligeså meget. Vi plejer at forklare det sådan et simeticonen slår “luftboblerne i stykker”.  Pebermynte har været brugt i urtemedicin i mange år og er kendt for sine gavnlige virkning i mave- og tarmkanalen. Det er dog ikke videnskabeligt dokumenteret, men altså kendt brugt. Det er kendte indholdsstoffer som har været på apoteket i mange år, så på den måde er produktet ikke særlig revolutionerende. Til gengæld har vi ikke haft sammensætning af begge indholdsstoffer i samme produkt.

– Apoteksbloggers

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.