Hvad skal vi lave mens manden ser sport? Hjemmespa, selvfølgelig!

ansigtsmaske

Har du også en kæreste der ser mega meget sport? Men vil du stadig gerne bruge lidt tid med ham, i stedet for at gå et andet sted hen og se en tøsefilm eller sluge alt på Kanal 4? 😉  Så kan jeg anbefale at lave en lille spa-session derhjemme. Måske får du endda ham til at deltage i noget af det!

Fødderne:
De bærer rundt på dig hver dag, og alles fødder trænger til en lille kærlig hånd i ny og næ! Lav et dejligt fodbad som passer til dine behov;
Hvis du har tørre fødder, så anbefaler jeg at lave et fodbad med fodbadeolie i stedet for fodbadesalt. Olien gør fødderne bløde og nemmere at fjerne hård hud fra. Apotekets egen fodbadeolie er faktisk rigtig god – jeg har prøvet både dyre og denne lidt billigere version, og her kan jeg faktisk ikke mærke forskel. Husk, at hvis du har tørre fødder, bør du kun have fødderne i vandet i max 15 min.
Til trætte fødder der bare har brug for en opkvikker, og evt. er lidt hævede, anbefaler jeg helt sikkert Epsom salt fra SARD kopenhagen. Epsom salt er meget omtalt som udrensende og drænerende, og er derfor optimal i denne sammenhæng. Der er desuden tilsat lavendel og tørret mynte, hvilket giver en dejlig spa-agtig aroma.
Efter fødderne er kommet op og evt. hård hud er fjernet, så put en god fodcreme på. Prøv fx Apotekets egne , Decubals, eller afslappende fodcreme fra græske Mythos.

Ansigtet
Vi kommer jo ikke udenom en ansigtsmaske når vi taler hjemmespa, så rens din hud som du plejer, og smør en vidunderlig ansigtsmaske på. Den nok mest kendte og brugte ansigtsmaske er fugtmasken, men den synes jeg du skal gemme lidt her. Personligt kan jeg bedst lide at bruge en form for “behandlende” ansigtsmaske først, og så bare smøre fugtmasken på som et ordentligt fugt-boost efterfølgende. Fugtmasker behøver som udgangspunkt ikke vaskes af, så du kan også sove med den.
Jeg har to yndlings fugtmasker; den ene er fra Avène, fordi den samtidig er sindssygt beroligende til en sart hud, og den anden er fra Beauté Pacifique, fordi den ikke kun er fugt, men også A-vitamin, og dermed har fugtmasken en reparerende og let anti-age effekt.
Som “behandlende” maske findes der lidt forskelligt, afhængig af hvad din hud har behov for. Det er jo blevet ret populært med de her “sheet masks”, hvor man dækker hele ansigtet med noget der ligner en slags tynd klud, som indeholder hudplejende ingredienser. Vi har på apoteket én fra Miqura, der er lavet af silkeproteiner som virker foryngende og fugtgivende – dog skal man nok vælge en traditionel maske, hvis man er klaustrofobisk anlagt 😉
Min personlige favorit (og de fleste af vores kollegaers!) er Caudalie Detox mask, der er en lermaske som efterlader huden blød og ensartet, samt med mindre synlige porer. Love it!

Har du gode idéer til hjemmespa? Kommentér endelig under oplægget, så vi kan komme nemmere gennem Champions League, OL, Premier League, NFL osv. 😉

– Mia, Apoteksbloggers

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.