Cellulitebehandling (“appelsinhud”) – hvad kan du selv gøre?

Sommer er sæson for at vise stængerne (og måske lidt mere) frem, og i den forbindelse er der mange der ønsker at gøre noget ved deres cellulite på lår, mave osv.

Apoteksbloggers har i dag valgt at kigge på, hvordan man kan “behandle” cellulite. Vi hører Charlotte Tørnby, der oplever stor succes med sine cellulite-produkter. Charlotte har udviklet og skabt konceptet bag SARD kopenhagen, som er naturlig hudpleje baseret på olier. Produkterne er så rene, at de i princippet kan spises; De indeholder ingen syntetiske eller hormonforstyrrende ingredienser. Vi giver nu ordet til Charlotte:

”Cellulite er en sjov størrelse, fordi det nærmest lever sit helt eget liv i vores krop. Vi tænker ikke så meget over det, før vi får øje på det, når vi ser os selv uden tøj.
Cellulite opstår pga ophobning af affaldsstoffer i organismen, som ikke kan udskilles. Cellulite og cellulitis er to forskellige ting. Cellulitis ses yderst sjældent, for så er der tale om en decideret betændelsestilstand i bindevævet.

Cellulite kan opstå, når kroppens udrensningsorganer – nyrer og lever – er på overarbejde og ikke kan udskille store mængder affaldsstoffer, hvorfor de bliver ledt tilbage og lagret i bindevævet (det nederste hudlag). Bindevævet består af fedtceller (som i øvrigt kan blive 60 gange sin egen størrelse), grundsubstanser som proteiner, kulhydrater, vand og salte. Bindevævet er et yderst stærkt materiale, som har til opgave at “holde på” væv og organer. Når bindevævet har for store syreophobninger, er der dels dårlig cirkulation, og i visse tilfælde er fedtcellerne ret forstørrede. MEN man behøver ikke være overvægtig for at have cellulite. Sportsfolk – især kvinder – kan have udtalt cellulite. I dette tilfælde er det mælkesyren, som er et affaldsstof der dannes i muskulaturen i forbindelse med træning, der er årsag til ophobningen. Når unge, slanke kvinder får cellulite skyldes det som regel dårlige valg med hensyn til kost og drikkevarer. Især unge kvinder, der drikker mange energidrikke eller søde drikke, har en øget tendens til cellulite.

Det vi indtager spiller en stor rolle
For mange kulhydrater (hvidt brød, pasta, søde drikke, frugt, slik, kager) og/eller syreholdig kost (kød, kaffe, vin, mælkeprodukter etc) er de væsentligste faktorer, når det gælder dannelse af cellulite. Man kan ikke træne cellulite væk, men bindevæv og muskulatur kan blive stærkere og dermed kommer huden til at se mere ensartet ud.
Cellulite er OGSÅ genetisk og hormonelt betinget, men det kan hurtigt blive en “god undskyldning” for ikke at gøre noget ved det, hvis man slår sig til tåls med, at det arveligt. Man KAN behandle, mindske og fjerne cellulite. Problemet er bare, at man er nødt til at holde fast i de gode vaner, ellers vender celluliten tilbage igen efter nogen tid.

Hvad kan man selv gøre?
Tænk over kost og motion. Desuden kan du behandle med Cellulite-olie fra SARD og bruge sugekopper:
Massér huden i SARD Cellulite Oil Therapy som er en særlig cellulite olie, der udelukkende er baseret på 100% rene, naturlige ingredienser; Arganolie styrker hudens elasticitet og strammer op ved at styrke syntesen af elastin og kollagen i huden. Grøn kaffeolie og sort peberolie øger forbrændingen i bindevævet. Rosmarinolie øger udskillelsen og hjælper til med at dræne affaldsstofferne fra bindevævet som efterfølgende udskilles naturligt via blod, sved, urin og ånde. Når hudområdet er masseret godt ind i Cellulite Oil  masseres huden med sugekopper, som findes i 4 forskellige størrelser. Str. 1 (til ansigt og ikke interessant i denne sammenhæng) Str. 2 (til arme, nakke og og skuldre) str. 3 (til mave, balder og lår) str. 4 ( til mave, balder og lår).
Bolden på sugekoppen trykkes flad og sættes på huden, bolden slippes og der dannes et undertryk, som er det man arbejder med under massagen, hvor man trækker koppen mod hjertet 3-6 gange i samme bane. Man arbejder kontinuerligt og sørger for at komme rundt på hele området på den kropsdel, der er tale om. Se en video her, der viser, hvordan man masserer med sugekop.
Kopppen og det undertryk, der er i den, giver en dybdemassage/bindevævsmassage, og dermed frigives affaldsstoffer, som sidder fast i bindevævet. Jo mere syre og affaldsstoffer, der ligger her, jo mere ondt kan massagen gøre. Er det smertefuldt, så skal man mindske suget lidt de første par dage og gradvist øge. Bindevævet vil føles meget ujævnt og det føles som om koppen “bumler” hen over huden. Det er affaldsstofferne, som gør vævet hårdt og ujævnt. Efter få dage kan man mærke, at vævet bliver langt mere smidigt, jævnt og ensartet.
Man fortager massagen dagligt i op til 4 uger (se nederst i dette blogindlæg for at se et før/efterbillede). Herefter kan man holde det ved lige med 1-2 gange pr. uge. Man kan opleve blå mærker, når man starter behandlingen op, men det er uskadeligt og fortager sig i løbet af nogle dage. Man skal ikke massere oven på karsprængninger, men man får ikke nye karsprængninger af massage med sugekopper.
Det kan være en stor fordel at tage et fod eller karbad med Epsom Badesalt med lavendel og mynte flere gange ugentligt. Epsom salt er en virkelig effektiv salt til detox (udskillelse af affaldsstoffer). Epsom Salt virker nemlig både udrensende og vanddrivende; 10 minutters fodbad lige før sengetid, har en utrolig udrensende effekt på organismen. Denne anbefaling gælder også til fx gravide, personer som har problemer med kramper i benene, eller marathonløbere, der sætter benene på en hård prøve. Når man er i “cellulite behandling” vil Epsom salt fremskynde virkning og resultat. Stopper man med cellulite-behandlingen og lever videre som hidtil, vil celluliten langsomt vende tilbage igen.
Der er ingen nem vej til at komme problemet til livs, men hvis man vil ofre lidt tid på det, kan man slippe af med appelsinhuden”

Her ser du et før/efter-billede taget af en modig kollega fra et andet apotek; hun har brugt Sard Cellulite Oil Therapy med sugekop dagligt i 4 uger. Vi synes, at resultatet taler for sig selv! Super sejt.

Fil 18-08-2016 12.42.02

2 tanker om “Cellulitebehandling (“appelsinhud”) – hvad kan du selv gøre?

 1. Dorthe Kofoed Larsen siger:

  Har aldrig hørt om grøn kaffeolie?? Lyder spændende 🙂 Jeg vil gerne prøve sugekops massage men jeg tænkte på om der er nogle der er bedre end andre altså det er vel den samme effekt det har, har nemlig fundet nogle der er lidt billigere end sard: https://perfect-body.dk/products/anticellulite-sugekop-appelsinhud – og så tænkte jeg at jeg måske kunne kombinere dem med Sards cellulite olie. Er det egentligt noget der gør ondt? Er nemlig lidt en kylling haha.
  Tak for indlægget og håber du kan svare 😛
  Med venlig hilsen,
  Dorthe

  • apoteksbloggers siger:

   Hej Dorthe.
   Jeg tror sagtens, at du kan bruge en anden sugekop med olien.
   Men ja, det gør altså lidt ondt. Især hvis man har en del appelsinhud. Men det hjælper godt, når man husker at bruge “behandlingen”. 🙂

   Kh Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.