Forebyg luseangreb!

lus

Nu er der skolestart, og det betyder desværre også luse-start for rigtig mange familier. Luseangreb er simpelthen så træls! Produkter til behandling og forebyggelse af lus kan være en jungle – vi prøver at give et overblik over de ting fra apoteket, som lover at kunne hjælpe med at forebygge de lange aftener med kæmning.

Som det ser ud lige nu har apoteket tre forskellige produkter, som er lavet til at forebygge luseangreb.
1. Cool-kidz Krible-Krable sulfatfri shampoo, som er tilsat tea tree oil, der har en karakteristisk duft – en duft, som lus åbenbart ikke kan lide. Det smarte ved denne shampoo er, at man bruger den i stedet for almindelig shampoo 1-2 dage om ugen, og så skulle de små kræ gerne skræmmes væk. Vi synes det er super praktisk, men det eneste minus her er, at mennesker også selv kan dufte tea tree oil.
2. Linicin Prevent Spray er et forebyggende lusemiddel, der ligesom Krible-Krable shampooen har en duft, som lus ikke kan lide. Linicin er dog duftneutral for mennesker (..når den er dampet af. Det første minuts tid synes vi den lugter lidt af skolelim). Den bruges i tørt hår lige inden barnet skal ud af døren, og sprayes ud over hele hårets overflade (sæt det evt. op hvis det er muligt). Det er vigtigt, at det sprayes i håret kort tid før I skal ud af døren, for virkningen varer minimum 7 timer. Og det skal jo gerne virke indtil barnet bliver hentet 😉 Hvis håret bliver vådt eller redes igennem med en børste kan virkningen forsvinde eller forringes.
3. Hedrin Protect&Go er en ny spray, som beskytter barnet med lus samtidig med, at håret plejes – det synes vi altså er rimelig smart! I modsætning til de to andre produkter, som har en afskrækkende duft, virker Hedrin Protect&Go ved at slå lusen ihjel ved kontakt. Det kan anvendes både i tørt og vådt hår, og firmaet anbefaler selv at man bruger det efter hårvask som en del af hårpleje-rutinen – dog minimum 2 gange ugentlig.

Vi ville sådan ønske, at den slags produkter fandtes dengang vi selv var børn! Har du erfaring med at forebygge lus med en af de ovenstående produkter? Lad os endelig høre din erfaring!

-Apoteksbloggers

2 tanker om “Forebyg luseangreb!

  1. Pingback: Så er det store lusedag landet over! - Apoteksbloggers.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.