Fugt i folderne og rød numse hos børn

fugt i folder - rød numse

billede af cicalfateLige nu er varmen over os, og det er jo dejligt, men det giver også ofte problemer hos de små børn, der bliver varme og fugtige i folderne på huden. De oplever ofte at få en rød numse der hurtigt udvikler sig til at blive til rigtig bleeksem eller svamp. I dag vil jeg som mor fortælle, hvad der har hjulpet på mit barn, samt hvilke erfaringer jeg har fra apoteket.

Mine “mor-råd”
Først og fremmest skal huden ha’ luft. Så af med bleen så meget som muligt. Smid også vådservietterne ud for en periode og investér i Olivy Baby Care diaper change. Det redder altså virkelig babys numse og virker samtidig også forebyggende. Olivy diaper change bruges som navnet også indikerer, ved bleskift i stedet for vand og vådservietter. Jeg plejer at købe nogle kompresser i supermarkedet eller bruge nogle store vatrondeller. Se evt video her. Olivy består kun af en naturlig blanding af jomfruolivenolie og en mild kalkopløsning. Olien blødgører samtidig med at den danner en beskyttende hinde mod fugten i bleen, mens kalken renser og neutraliserer syren fra urin og afføring. Det er virkelig et produkt vi elsker at sælge, fordi det bare virker. Olivy kan også sagtens bruges i de røde hudfolder på hals, arme og ben. I Frankrig er det det eneste man bruger til at skifte ble med, og vi håber med tiden at “trenden” bliver overtager herhjemme også.

Når det kommer til cremer, har jeg altså flere favoritter!
Det kommer an på hvor slemt det er. Ved rød numse anbefaler jeg virkelig meget A-Derma’s Primalba. Den er super god til rød numse hos babyer og småbørn, og den reducerer og forebygger rødme og irritation. Til hudfolder og alt hvad der skal heles op, er min sos-creme derhjemme Avenes Cicalfate. Cremen er en reparationscreme til ikke-væskende, irriteret og skadet hud. Cremens indhold af zinksulfat og kobbersulfat virker antibakterielt, mens sukralfat lægger en beskyttende hinde over den beskadigede hud, og hermed fremmes helingsprocessen. Jeg kunne lave et helt blogindlæg om Cicalfate, hvilket jeg nok også kommer til senere hen, men jeg synes virkelig man får en creme der tager alt. Jeg bruger den når der er rødme omkring munden (sutteeksem), sår og rifter, rød numse, revner i mundvige, ja, jeg kunne blive ved.. Et “musthave” i enhver pusletaske eller puslebord. Når det er gået helt galt, må jeg med min uddannelse og faglige baggrund også fortælle om cremen Inotyol; Inotyol tager selv det værste eksem og den virker simpelthen så hurtigt. Jeg vil aldrig anbefale den som en almindelig “numse-creme”, men der hvor det virkelig er gået galt er den altså fantastisk. Den kan købes i håndkøb, men vi anbefaler når børnene er under 2 år, at behandling med Inotyol skal i være i samråd med læge eller sundhedsplejerske.
Apoteksbloggers har her på siden funktionen “Spørg Os“. Her er det muligt at spørge ind til hvilken creme vi vil anbefale til netop dit barn. Her er det oplagt at uploade et billede, så vi bedre kan vurdere hvilket produkt vi vil anbefale.

 

Maria – Apoteksbloggers

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.