Apoteksbloggers’ sommerfavoritter

Sommeren er over os, og det er fantastisk! Men solens stråler kan både være gode og dårlige for vores hud, så læs med her, hvad vi synes er top 5 musthaves om sommeren!

Solbeskyttelse! Ja, det kommer vel næppe som en overraskelse, men det er altså bare super vigtigt at beskytte huden mod ultraviolette stråler. Hvis du ikke gør det, risikerer du at få flere rynker og flere dybere skader i huden som ikke nødvendigvis kan ses med det samme, fx pigmentpletter senere hen eller udvikling af kræft. Hvis du ikke er vild med solcreme, så gå evt. efter både en solcreme til kroppen og en ansigtssolcreme, som passer til din hudtype – på den måde gør du det så lækkert som muligt, at bruge solbeskyttelse. Prøv fx Vichy Ideal Soleil Bronze, som samtidig giver din hud farve hurtigere end normalt uden selvbruner (findes i SPF 30 og 50, også til kroppen), eller hvis du er til det mere naturlige hudpleje, kan du prøve Korres solbeskyttelse til krop eller ansigt, som indeholder naturlige ingredienser fra Grækenland.

 

Fugtmaske

ALLE kan bruge en fugtmaske, året rundt, og gerne to gange om ugen. Men især i sommerperioden, hvor huden udtørres af sol og strand, kan det være nødvendigt med et ekstra fugtboost.  Fugtmasker behøver ikke vaskes af, og du kan bare tage den på om aftenen, og så sove med den om natten. Prøv fx Avéne Soothing Moisture Mask, eller den smarte udgave fra danske Beauté Pacifique, som også indeholder a-vitamin, dvs. at den også har antiage – og reparerende effekt.

 

Thermalsk kildevand

I har sikkert hørt om det før, og mange vil sikkert synes det lyder lidt for godt til at være sandt – vand på sprayflaske, der er godt for huden. Vi skal da være ærlige og indrømme, at vi selv tænkte det samme da vi stiftede bekendtskab med det første gang. Ikke desto mindre er vi blevet klogere. Thermalsk kildevand tappes fra franske kilder, hvor vandet har løbet inde i bjergene og blevet beriget med forskellige mineraler, som styrker, fugter og beroliger huden. I Frankrig findes der faktisk behandlingssteder som kun behandler hudsygdomme med thermalsk kildevand, fx eksem, psoriasis og forbrændinger, og den franske stat betaler disse behandlinger. Thermalsk kildevand er derfor oplagt at have med i strandtasken, så huden kan fugtes og styrkes. Vi elsker også at have en flaske hjemme i køleskabet, så vi kan spraye med koldt kildevand efter en lang dag i solen. Findes fra Vichy, La Roche-Posay og Avéne i forskellige størrelser.

Fugtserum

Ja, vi kan godt selv høre at fugt er et gennemgående tema på denne top 5-liste, men der er også brug for ekstra fugt når sol, vind, strand mm. udtørrer huden. Der er nemlig stor forskel på, om huden har behov for fugt eller fedt, og om sommeren vil det langt hen ad vejen være fugt. Vi anbefaler altid en form for serum, (serum en slags koncentrat, man smører på huden før dagcreme/natcreme. Serum er oliefri og absorberes næsten momentant), men en fugtserum er super om sommeren. Prøv den helt fantastiske fugtserum fra Caudalie: “SOS Thirst Quenching Serum” eller Avène Hydrance Hydrating Serum.

Aftersun

Åååh findes der noget bedre end at smøre sig ind i en skøn, kølende, velduftende og beroligende aftersun, efter en lang dag på stranden? Nej vel? En af kundernes aftersun-favoritter er fra La Roche-Posay, men vi elsker især aftersun fra græske Korres (findes også til ansigtet – smart!), og hvis du ønsker en god aftersun uden parfume, så kan apotekets egen serie også klare det!

 

 

Rigtig god sommer fra os

Apoteksbloggers

 

En tanke om “Apoteksbloggers’ sommerfavoritter

  1. Mette siger:

    Den nye aftersun fra A-derma er rigtig lækker og fra Murad Hydro-Dynamik Quenching Essensen til ansigtet! ☺

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.