Top 5 gode råd til høfeber-ramte stakler

høfeber pollenallergi

Aaaatchjuuu! Okay, du elsker måske ikke pollen sådan het vildt, som billedet antyder. Men læs med i dagens lille indlæg om hvad du selv kan gøre, for at allergisæsonen kan blive nemmere at elske.
Allergisæsonen er nemlig mere end over os! Vi har ekstremt mange kunder hver eneste dag i forårs – og sommerperioden, som lider af allergi (høfeber) over for fx græs, birk, bynke osv.
Allergi over for fx græs eller birkepollen er en overreaktion i vores eget immunforsvar (ja, det kan være forræderisk, det skidt!). Allergi kan opstå i alle aldre, og kan desværre også godt risikere at forværres med tiden.
Det er meget vigtigt at skelne mellem allergi og forkølelse, da mange af vores kunder i denne tid tror, at de har forkølelse (typisk fordi de normalt ikke har haft allergi) – men hvor det faktisk er allergiske symptomer.

Der findes jo et utal af lægemidler, som kan fjerne eller mindske symptomerne på allergi, men der er faktisk også simple ting, som du selv kan gøre. Her er vores top 5 allergi-råd.

  1. Vær velbehandlet! Det er måske lidt udenfor kategori her, men du skal ikke acceptere at næsen løber, øjnene klør eller andet. Du skal heller ikke acceptere antihistamintabletter som kun virker “lidt” eller som sløver dig. Der findes sindssygt mange forskellige typer lægemidler, og meget af det kan kombineres på kryds og tværs, så man må – ja, sorry to say it – prøve sig frem. Der er ingen gylden løsning som virker for hver enkelt. Så med mindre dit apotek og din læge har givet op, så skal du heller ikke gøre det. 😉
  2. Gå i bad om aftenen inden du skal sove; Pollen sidder i tøjet, på huden, i hår, øjenbryn osv., og kan derfor give dig en træls nat. Hvis du går i bad om aftenen, så skyller du dem væk og har bedre chance for en rolig og allergi-fri nattesøvn.
  3. Har du symptomer i øjne og næse, kan saltvand være din gode ven. Du kan nemlig skylle og rense en del af de træls pollen væk vha. saltvandsøjendråber og ved at skylle næse eller evt. bare bruge saltvandsnæsespray. Hvis næsen føles tæt, er saltvand fra Klaricare virkelig et godt valg – det er “hypertonisk” dvs. med mere salt end almindelig saltvandsnæsespray, og saltet medvirker til at trække væsken ud af de hævede slimhinder. Win-win! (Men husk at nøjes med et enkelt pust af gangen – kan af bitter erfaring fortælle, at når man bliver ivrig og puster for mange gange, så føles det ligesom at få havvand i næsen… På den saltede måde!)
  4. Tør ikke vasketøjet udendørs. Det kan virke mega fristende, men igen: Pollen sætter sig i tøjet, og så render du altså rundt  med pollen-tøj der giver din allergi frit spil. Eller endnu værre; pollen-sengetøj 😉
  5. Luft ud om aftenen efter duggen er faldet. Det er jo logisk, men nok ikke noget særlig mange tænker over og efterlever: nemlig at lufte ud, mens der ikke florerer pollen i stride strømme. Med duggen falder pollen nemlig også.

Hermed apoteker-damernes råd til høfeber-staklerne. God sommer derude!

– Apoteksbloggers

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.