Nyhed: Rensegel til skæleksem

Nyhed: Rensegel til skæleksem

Skæleksem i ansigtet viser sig som rødme og evt. skældannelse omkring næsen og evt. i hårgrænse og øjenbryn, og rigtig mange forveksler det med tør hud. Men det hjælper altså ikke at smøre fede cremer på.
Vi har før skrevet om skæleksem – eller seborisk dermatit, som det også hedder. Læs hele indlægget her!

For at give en hurtig forklaring, skyldes skæleksem i ansigtet en overrepræsentation af en gærsvamp på huden. Det giver rødmen, fortykket og skællende hud, der også kan klø. I vores blogindlæg dengang anbefalede vi Ducray Kelual DS cream, og det gør vi sådan set stadig. Nu er der så kommet en vaskegel i Kelual-serien, der hedder Ducray Kelual DS Foaming Gel. Mange hudlæger anbefaler at vaske med skælshampoo’en ned i ansigtet, for også at nedsætte mængden af gærsvampen her – men alle os, der har været i kontakt med en skælshampoo, ved hvor meget den udtørrer håret. Tænk så hvad den gør ved huden! Pyha.. I mangel af bedre, kan man sagtens bruge en skælshampoo, men nu er der altså kommet en vaskegel til formålet.
Vaskegelen er sulfatfri (du kan læse hvad sulfater gør her), så den ikke udtørrer huden, og er desuden uden parfume. Kelual DS Foaming Gel beroliger huden, hæmmer væksten af den berømte gærsvamp (som i øvrigt har det vældigt mundrette navn “Malassezia”;-) ), dæmper kløe og fjerner klæbende skæl. Den anvendes 1-2 gange daglig, hvor den skummes op på fugtig hud (fx i badet), og så skal den virke et par minutter før den skylles af. Vaskegelen kan bruges alene ved milde tilstande af skæleksem, og ellers som supplerende behandling til Kelual DS Cream. Firmaet Pierre Fabre står bag denne nyhed.

Endelig får vi flere produkter til et alt for overset problem 🙂

– Apoteksbloggers

Del:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *