Baby forgiftet af D-vitamin: Smid flasken ud!

billede af d-vitaminFørst og fremmest er produktet ikke solgt fra apoteket og forhandles ikke på apoteket. Styrelsen for Patientsikkerhed har udsendt en nyhed om en hændelse, hvor et barn er blevet alvorligt forgiftet ved brug af D-vitamin dråber. Det drejer sig om produktet ‘Inno Pharma vitamin D3 dråber’, som forhandles af Helsam, Matas og på internettet. Produktet har et langt højere indhold af D-vitamin end tilsigtet. Apoteket har oplevet bekymrede forældre, der anvender D-vitamin dråber til børnene, og det er derfor vigtigt at fortælle, at hændelsen kun er knyttet til det pågældende produkt.

Der er blevet konstateret et alvorligt forgiftningstilfælde med D-vitamin hos et tre måneder gammelt barn. D-vitaminet kommer fra en flaske med 10 ml af mærket “Inno Pharma vitamin D3-dråber”. Produktet er blevet testet til at indeholde 75 gange mere D-vitamin, end etiketten oplyser, og dermed er det farligt at indtage. Børn, der får D-vitamindråber med så høj en koncentration af D-vitamin, risikerer forgiftning.

Symptomerne hos børn der får D-dråber med så høj koncentration af D3-vitamin, risikerer forgiftning, hvilket kan medføre symptomer som opkast, hovedpine og i sjældne tilfælde ved kronisk forgiftning kramper og nyresvigt. Kontakt læge hvis du har givet d-vitamin fra fra “Inno Pharma” og dit barn har nogen af ovenstående symptomer.

Flasken er blevet indleveret, efter at et barn blev indlagt med symptomer på D-vitamin-forgiftning. Efter Fødevarestyrelsens henvendelse, har producenten opdaget en regnefejl i produktionen. Det betyder, at samtlige cirka 500 flasker af produktet, som virksomheden har solgt, siden produktionen gik i gang i foråret, er farlige. Efter analyseresultatet har man for en sikkerheds skyld, bedt virksomheden om at trække samtlige flasker D3-dråber tilbage fra butikshylder og webbutikker landet over.

Apoteket og Apoteksbloggers opfordrer alle forældre, der har købt D3-dråber fra Inno Pharma, til at smide flasken ud eller levere den tilbage til den butik, de har købt den i. Vi påpeger at det kun er netop dette produkt, der er farligt. Alle andre typer D-dråber er gode nok. Vi anbefaler fortsat, at man giver børn mellem to uger og to år en daglig dosis D-vitamin.

 

“Apoteksbloggers”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.